Siitä se ajatus sitten lähti!

Lasteni kanssa eläinkaupassa käydessäni katseeni kiinnittyi erääseen akvaarioon. Veden virtauksen mukana liikkui kiehtovasti ja eleettömästä eräs vedenalainen otus. Olin nähnyt tällaisen aiemmin yhdellä snorklausretkellä Punaisellamerellä useita vuosia aiemmin.

Ostin otuksen siltä seisomalta ja vein kotiin. Kotona laitoin sen lastenhuoneeseen isoon lasipurkkiin veden, simpukkojen sekä parin koristeen kera. Vanhempi tytöistämme antoi sille nimeksi ’Läisky’.

Läisky on lajiltaan Siipisimppu (eng. Lionfish, Pterois volitans), joka kuuluu skorpionisimppujen heimoon. Sillä on selkä- ja sivuevissään myrkkypiikit itsepuolustusta varten. Läisky on helppohoitoinen lemmikki, jota ei tarvitse hoitaa oikeastaan laisinkaan. Tämä johtuu siitä, että se on koristekala.

Joitakin viikkoja myöhemmin puheeksi tuli, että voisimme hankkia oikean akvaarion. Olisihan se hienoa saada oikeasti pieni pala vedenalaista minimaailmaa omaan asuntoon – siitä se ajatus sitten lähti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *