Parempi siis myöhään kuin ei milloinkaan

Tämän uudelleen kypsyttelyn yhteydessä päätin alkaa ottamaan asioista selvää: Luin blogeja, foorumeita, artikkeleita sekä katsoin YouTubesta aiheeseen liityviä videoita. Lisäksi kävin käymissäni eläinkaupoissa kyselemässä lisäkysymyksiä – parempi siis myöhään kuin ei milloinkaan. ’Valikon’ alta löytyy ’Linkkejä’ -osio, johon keräilen linkkejä aiheeseen liittyen.

Olin siis kiivennyt puuhun takataskut edellä. Nyt yritin imeä itseeni tietoa kuin sieni konsanaan. Tieto sanotusti lisää tuskaa, mutta tässä tapauksessa se loi tietynlaista varmuutta ja uskoa tähän harrastukseen. Uusi kypsyttely aikakausi oli siis käynnissä ja olin hankkinut yhdestä akvaariokaupasta itselleni JBL Combiset Test- testilaukun, jossa on tippatestit pH 3-10, KH (karbonaattikovuus), CO2, NO2 (nitriitti), NO3 (nitraatti) sekä Fe (rauta). Ostin lisäksi tuohon GH- testin, jolla mitataan veden kokonaiskovuutta. Näillä pitäisi pärjätä aika pitkään testien osalta. Pyrin testaamaan vesiarvoja noin parin päivän välein. Olin luonut aiemmin Evernoteen itselleni muistiinpanon, johon kirjailin vesiarvoja ja pidin ns. päiväkirjaa. Veden lämpötila on ollut koko ajan noin 23-24°C, pH n. 7,5, KH 3-4, GH 5-6, NO2 n. 0,025-0,05 mg/l, NO3 n. 1-3 mg/l.

Olin lisäillyt JBL Denitrolia ohjeen mukaan päivittäin ja JBL Nova Prawn -ruokaa joka toinen päivä hieman. Viikon kuluttua uudelleen kypsytyksestä hain eläinkaupasta ilmaiseksi kuusi kappaletta Kierteissarvikotiloita. Nämä ovat erittäin hyödyllisiä kotiloita, jotka möyhivät tankin pohjahiekkaa. Kotilot myös syövät jonkun verran levää ja muuta moskaa altaan pohjalta sekä ulostamalla ruokkivat kallisarvoisia bakteereita. Ostin seuraavalla viikolla vielä yhden Leväsarvikotilon tuhoamaan levää altaasta. Joidenkin kasvien mukana oli tullut myös Kehäkotiloita, joita olen poistanut tankista aina tavatessa. En ole aivan varma onko tämä nyt sitä kalatonta vai kallista kypsytystä ilman kaloja. 🙂

’Valikon’ alta löytyy ’Galleria’ -osio ja sen alta ’Eläimet’ -osio, josta löytyy tällä hetkellä altaassa olevat eläimet kuvien kera.

 

Yksi vastaus artikkeliin “Parempi siis myöhään kuin ei milloinkaan”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *