Uutta suodatinta kehiin

Katseltuani videoita aiheeseen liittyen YouTubesta, kiinnostuin toisenlaisesta suodatintyypistä. Niinpä päädyin tilaamaan ebaystä tupla vaahtomuovisuodattimen edullisesti. Ei ollut siis hinnalla pilattu. Saa nähdä miten kestää sitten käytössä. Vaahtomuovipatruuna suodattaa hienot näkyvät epäpuhtaudet suorittamalla tehokasta veden mekaanista suodatusta. Patruunan pinta on ihanteellinen elinympäristö hyödyllisille nitrifioiville bakteereille, jotka hapettavat ammoniakkia ja nitriittejä. Sienen huolto on hyvin yksinkertainen ja kestää alle minuutin. Ja tässä tuplamallissa voi huoltaa aina vain yhden patruunan kerrallaan, jolloin bakteerikanta säilyy suurempana. Tämä on myös erittäin ystävällinen sukarapujen mahdollisia poikasia silmällä pitäen, koska ne eivät imeydy suodattimeen.

Todella kätevä tupla vaahtomuovisuodatin. Tämän saa kätevästi kiinni tuohon Aquaelin Pat Mini suodattimeen.

Törmäsin netissä myös hyvää mainetta saaneeseen Aquael Pat Mini -sisäsuodattimeen. Tähän saa helposti kiinnitettyä tuon tilaamani tupla vaahtomuovisuodattimen.  Pat Mini on pienikokoinen, mutta tehokas sisäsuodatin. Suodattimessa on etupuolella tehokkuuden säätökytkin sekä ulostulosuuttimen suuntaa voi suunnata virtauksen ohjaamiseksi. Lisäksi tähän voi liittää ilmastuksen mukana tulevalla letkulla.

Aquael pat mini

Näiden kiinnittäminen toisiinsa on siis erittäin helppoa ja tämä kombo vie vain vähän tilaa eli käy pieneenkin altaaseen.

Tilasin ebaystä Kiinasta pienen tupla vaahtomuovisuodattimen putkineen. Hintaa sille postikuluineen tuli 1,5e. Aqualin Pat Minin tilasin osoitteesta www.fisutar.fi hintaan 14,90e. Nämä sopivat yhteen erittäin hienosti.
Käytän vanhaa suodatinta ja uutta rinnakkain tankissa n 2 vkoa, jotta bakteerikanta ei järkkyisi liikaa. Tankin mukana tulleen  SF Aquaflow 100 jätän varasuodattimeksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *