Kaikki sujuu kuin tanssi

Pioneeriryhmä kirsikkasukarapuja näyttää viihtyvän tankissa hyvin. Kaikki neljä liikuskelevat innokkaasti pisin ja poikin. Lempipaikkana sukaravuilla näyttäisi olevan mangrovejuurakko.

Hienossa rapuputkessa olen nähnyt sukarapuja vain muutamia kertoja – alussa enemmän. Ehkä putkikin tulee käyttöön kun naaraat alkavat kantaa pienokaisia yms ja tarvitsevat enemmän suojaa. Tosiaan neljä punaista kirsikkasukarapua ostettiin silloin kaksi viikkoa sitten ja silloin sukupuolista ei ollut varmuutta. Nyt on selkeästi kahdelle kirkkaamman punaisen väriselle muodostuneet ’satulat’ selkään eli ne ovat naaraita. Satuloiden muodostuminen enteilee toivottavasti kohta alkavaa lisääntymistä. Satula nimittäin koostuu kypsyvistä munista. Kaksi vähemmän punaista näyttää olevan koiraita. Aika hyvin meni umpimähkään tehty jako eläinkaupassa, 2+2!

Ajattelin ottaa Kirsikoiden lisäksi pari nuorta leväsukarapua (Caridina multidentata). Molemmat lajit ovat hyvin sopeutuvia ja kestäviä, lisäksi molemmille sopii samanlaiset vesiarvot. Toki tuo meidän 25 litrainen nano ei mikään järin suuri ole tilavuudeltaan. Erilähteissä on annettu hieman erikokoisia tankin tilavuussuosituksia leväsukaravulle aina 20 litrasta ylöspäin. Lisäksi kerrotaan, että ne viihtyvät niin yksin kuin ryhmässä. Akvaariokaupasta kuitenkin sanottiin, että niitä voisi hyvin ottaa pari kolme tuon kokoiseen tankkiin. Toivoisin myös, että leväsukaravulle  maistuisi tuo tankissa oleva rihmalevä. Leväsukaravut kasvavat ainakin puolta isommiksi kuin Kirsikkasukaravut. Nämä olisivat siis kahta erilajia – neocaridina ja caridina suvun sukarapuja voi pitää huoletta samassa tankissa. Saa nyt nähdä miten tässä käy!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *