Kotiloiden touhukkuus yllättää

Tankissa on jo toista kuukautta viilettänyt yksi hienon näköinen ja värinen kotilo. Tämä leväsarvikotilo kuuluu Neritidae heimoon ja on latinalaiselta nimeltään Clithon corona – englanniksi Horned Nerite Snail. Kotilon kuori on erittäin tukeva ja sarvet ovat puolustusmekanismi kaloja vastaan, jotka yrittävät syödä niitä. Kotilo on melko pieni ja sen keskikoko on vain noin 1cm. Pieni koko ei vie pois kotilon kauneutta ja loistavaa kykyä pitää tankki siistinä: se pääsee sellaisiin paikkoihin syömään levää, jonne muut suuret kotilot eivät pääse. Leväsarvikotilolla on kaunis mustakeltainen pyörreväri, joka kasvaa värikuviona yhä laajemmaksi ja voimakkaammaksi kotilon vanhetessa.

Leväsarvikotiloilla on kiipeilijöiden maine eli ne saattaa kiipeillä tankista ulos. Jos on mahdollista niin kannen pitoa tankin päällä on suositeltu. Toki jos vesiarvot ovat kohdillaan ja kotilolla riittää ruokaa tankissa niin se voi vähentää menohaluja tankin ulkopuolelle. Meillä ei karkailuja ole vielä tullut. 🙂

 

Toinen tehokas ja erittäin tarpeellinen kotilo tankissamme on kierteissarvikotilo, joka latinalaiselta nimeltään on Melanoides tuberculata – englanniksi Malaysian Trumpet Snail. Meillä on näitä kaveruksia kahdeksan ja olen yrittänyt pitää kannan sen suuruisena. Kierteissarvikotilo synnyttää eläviä poikasia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *