Vähän sitä sun tätä

Tässä kypsytyksen tiimellyksessä huomasin mangrove juurakon ympärille kehittyneen tuollaista valkoista höttöä. Luin, että se on jonkin sortin bakteerikasvustoa, joka ei ole haitallista tankin eliöstölle. Se poistuu ajan myötä ja lisäksi jotkin eliöt syövät sitä.

Ostin akvaariokaupasta seepiansuomua kotiloille ja tuleville sukaravuille. Seepiansuomu koostuu kalsiumkarbonaatista ja muista mineraaleista. Sitä voidaan antaa tosiaan sukaravuille ja kotiloille lisäkalkinlähteeksi. Se myös kovettaa hieman vettä, mikä on meidän tankin kannalta vain hyvä asia. Seepiansuomua voi joko hienontaa tai laittaa nokareena veteen. Laiton pienen palan testimielessä tankkiin.  Pala jäi kellumaan ja upposi muutamia päiviä myöhemmin pohjalle. Kierteissarvikotilot ainakin kiinnostuivat palasta.

Leväsarvikotilo ’Karamelli’ viilettää tankissa pintoja pitkin pitkiä matkoja levää syöden. Läiskykin hieman ottanut levää pintaan ja sehän Karamelliä kiinnostaa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *