Pioneeriryhmä vauhdissa

Kirsikkasukaravut näyttävät viihtyvän uudessa kodissaan. Ne tutkivat reippaasti uutta ympäristöä ja syövät sukasillaan niin pohjaa, kasvien pintoja kuin muutakin eteensä tulevaa. Mittasin kotiutumista seuraavana päivänä vesiarvot ja muutoksia ei ollut tullut. Annoin sukasille kahden päivän päästä vasta ensimmäiset JBL Nova Prawn ruokakökkäreet (4kpl) ruokinta-astiaan. Jonkun tunnin kuluttua ravut löysivät tiensä astialle. Imaisin parin tunnin päästä syömättä jääneet ruuat pois tankista letkulla.

Kirsikkasukarapuja on luokiteltu niiden värikkyyden (punaisuuden) mukaan. Yleensä naaraat ovat tummemman värisiä kuin koiraat. Lisäksi nuoret yksilöt ovat haaleampia kuin täysikasvuiset. Shrimp Farmilla oli selkeänoloinen kuva Kirsikkasukarapujen luokittelusta.

Näillä vertauksilla päädyin siis siihen, että yksi neljästä olisi kirsikka tai Low Sakura luokkainen ja kolme muuta Hihg Sakura luokkaista. Lisäksi olen melko varma, että juuri tämä kirsikka/Low Sakura luokkainen ja yksi toinen olisi uroksia. Saa nähdä kumpaa sukupuolta nämä kaksi muuta ovat, toisella olin näkeväni pientä orastavaa satulaa selän puolella. Jes!

Muutaman päivän kuluttua huomasinkin kahdet valkoiset ’haamut’ tankissa. Ainakin kaksi sukista olivat siis luoneet kuorensa. Kuoren luonnin jälkeen ravut ovat haavoittuvia, koska uusi kuori ei ole vielä kovettunut. Kuoret kannattaa jättää tankkiin, koska sukikset syövät ne ja saavat niistä kitiiniä yms.

Tilasin myös Ebayn kautta Englannista Glas Gartenin Bacter AE -merkkistä jauhetta. Tämä tuote sisältää tärkeitä mikro-organisemeja, aminohappoja ja entsyymejä, jotka muodostavat tankin pinnoille biofilmiä. Tätä biofilmiä, jota on mm. pohjassa, kasvien, kivien, juurakoiden yms pinnoilla sukaravut luontaisestikin ’putsaavat’ suihinsa vedessä. Olen lukenut paljon hyviä arvosteluja tästä tuotteesta lajin harrastajilta ja kasvattajilta ympäri maailmaa.

Tämä 38g purkki maksoi kuljetuksineen n 20e. Annostusohjeena on puoli lusikallista 120l eli meidän 25l tankkiin se on noin 1/8 mitallista per päivä. Ja ensimmäisen viikon aikana vielä puolet siitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *